Möta människor med rättshaveristiskt beteende på arbetsplatsen

Det finns en grupp människor som fastnar i upplevelsen av orättvisa och kränkningar. Frukostföreläsningen med psykoterapeuten och författaren Jakob Carlander ger dig verktyg för att som chef hantera och kommunicera med dem som har det vi kallar rättshaveristiskt beteende.

Krav på upprättelse med ständigt nya samtal och möten, att hota med att anmäla, gå till massmedia och att spela in de samtal man har med sin chef. Det är några tydliga kännetecken för en rättshaverist. Den här föreläsningen riktar sig till dig som chef, som i ditt arbete kan möta såväl upprörda anställda och kunder med detta beteende.

–      Ofta är detta beteende kopplat till situationer där den anställde har svårt att klara av sitt arbete, men döljer det genom att kritiskt anklaga sin arbetsledning för fel och inkompetens. Det är inte ovanligt att den anställde även kommer i konflikt med fackförening och andra intressenter, säger Jakob Carlander.

Här får du exempel på vad som är ett rättshaveristiskt beteende på en arbetsplats, varför vissa personer får detta beteende och andra inte vid samma situation och hur du som chef bäst kommunicerar vid dessa samtal och möten. Och Jakob Carlander tar upp några vanliga fallgropar och misstag som chefer kan fall i.

Föreläsaren, Jakob Carlander är leg psykoterapeut, författare och har under flera år specifikt arbetat med frågor kring rättshaveristiskt beteende  i offentlig verksamhet och på arbetsplatser. Han är medförfattare till boken: Möta människor med rättshaveristiskt beteende, som nu utkommit i tre utökade upplagor på fyra år.

 

Boka plats på föreläsningen

Boka din plats på föreläsningen genom att fylla i formuläret nedan.  Läs även om vad som gäller för avbokning och personuppgifter.

Anmäl dig till kursen

Tid och plats

  • Stockholm 16 december 08:30 - 10:00 - Ledarna, förbundskontoret, Stockholm

Information om hur vi behandlar personuppgifter:

Personuppgifter om dig som är medlem.
Personuppgifter om dig som inte är medlem

Betyg