Den outnyttjade öppenhets- och tillitsspiralen – organisationsutveckling på riktigt!

Medarbetarnas öppenhet och tillit till varandra är nyckeln till väl fungerande team. Hur kan du som chef bidra till att skapa ett högpresterande team som klarar av att hantera dagens allt mer komplexa och föränderliga omvärld?

På detta webbinarium förklarar Anders Wendelheim den spiraleffekt som ökar din medvetenhet i rollen som chef. Lär om hur du påverkar din grupps effektivitet och hur du lyfter de viktiga och känsliga frågorna.

Vägen mot effektiva team handlar om att skaffa sig en tillräcklig nivå av öppenhet och tillit och att därigenom göra det komplexa hanterbart och göra de icke talbara viktiga frågorna talbara i en grupp.

Under seminariet behandlar vi teorin bakom och hur man konkret kan komma fram till en tillräckligt bra öppenhets- och tillitsnivå för att få en gynnsam spiraleffekt. 

Om föreläsaren
Anders Wendelheim är fil. dr. i psykologi. Han har en bakgrund som professor och forskare vid Psykologiska institutionen på Stockholms universitet. I närmare 35 år har Anders hjälpt organisationer med chefs- och organisationsutveckling. De senaste åren har han arbetat med organisationsövergripande förändringsprojekt och ledningsfunktionsutveckling.

 

 

Webbinariet ingår i ditt medlemskap. Inga extra kostnader tillkommer för medlemmar.

Boka plats på webbinariet 

Logga in och boka din plats genom att fylla i formuläret nedan.
Läs även om vad som gäller för personuppgifter.

Text: Uppdaterat: 2020-12-17
Logga in och gör anmälan

Tid och plats

  • Webbinarium 27 januari 14:00 - 15:00 - Webbinarium, Webbinarium

Information om hur vi behandlar personuppgifter:

Personuppgifter om dig som är medlem
Personuppgifter om dig som inte är medlem

Betyg