CHEFSLAB

Chefdilemma – öka innovationstakten i vardagen efter pandemin

Diskutera aktuella utmaningar med andra chefer. Leif Denti, psykologiforskare vid Göteborgs Universitet inleder med en föreläsning sedan fortsätter eftermiddagen med diskussioner och erfarenhetsutbyte i mindre grupper.  

Vi har lärt oss att samarbeta, arbeta och mötas på distans. Nu när de flesta kommit tillbaka till arbetsplatsen hoppas vi på mer kreativitet och innovation. Du vill inget hellre än att få fram nya innovationer. Så varför lossnar det inte? Är det pengar, tid eller kreativa medarbetare som saknas? Inget av det här menar Leif Denti, psykologiforskare vid Göteborgs Universitet.  Både problemen och lösningarna handlar om psykologi. Han kommer att dela med sig av framgångsfaktorer för innovation.

Tillsammans med andra chefer får du diskutera dilemman som är vanliga för chefer för att möjliggöra förnyelse i verksamheten.  

 

Ur programmet

  • För att lyckas gäller det att kunna misslyckas – hur gör du? Hur skapar du som chef en modig och tillåtande kultur som uppmuntrar experimenterande och ärliga misstag? 
  • Innovation är att balansera mellan struktur och kaos. Hur mycket ska du som chef styra förnyelsearbetet och hur mycket ska du släppa till medarbetarna?  
  • Framtiden är omöjlig att förutspå, men vi måste tämja den ändå. Hur ska du som chef förhålla dig till en framtid som ständigt byter skepnad?  

 

CHEFSLAB leds av Leif Denti är psykologiforskare vid Göteborgs universitet och en av Sveriges mest anlitade innovationsföreläsare.  Leif Denti är aktuell med en ny bok på temat innovationspsykologi.   

 

Aktiviteten ingår i ditt medlemskap. Inga extra kostnader tillkommer för medlemmar.

Boka plats

Boka din plats genom att fylla i formuläret nedan. 

Text: Uppdaterat: 2022-05-13
Logga in och gör anmälan

Tid och plats

  • Göteborg 20 maj 14:00 - 16:00 - Radisson Blu Scandinavia, Göteborg

Information om hur vi behandlar personuppgifter:

Personuppgifter om dig som är medlem
Personuppgifter om dig som inte är medlem

Betyg