Att leda komplexa uppdrag- Ledarna inom Idéburen sektor

Ledarna inom Idéburen sektor bjuder in till en webinarieserie med Susanna Alexius, baserat på hennes bok med samma namn.

Tillfälle 1 : Ägde rum 11 februari  Att leda komplexa uppdrag, Den som gapar efter mycket... Detaljeringsparadoxen och Besatt mätsyndrom

Varifrån kommer alla mål? Hur många och hur detaljerade mål ska vi ha? Forskning om ”detaljeringsparadoxen” sätter fingret på ett vanligt feltänk hos ambitiösa ledare: nämligen tron att fler och mer detaljerade mål kommer ge en starkare styrning. I verkligheten blir det precis tvärtom.

Tillfälle 2 :20 maj  klockan 13:30-15:00 Att leda komplexa uppdrag,  I förändringsprojektens ekorrhjul

Alla längtar vi efter att bli klara! Hur kommer det sig att förändringsprojektens ekorrhjul bara snurrar på? Och vad är det som får oss att gång på gång hoppas att ”denna gång, ska allt gå enligt plan!”, trots att vår erfarenhet viskar någonting annat?

Tillfälle 3 :14 oktober kl 9:00 -10:30Att leda komplexa uppdrag, Strategier och överlevnadstips

”Det gäller att vara pragmatisk för att få ihop det” sa en politiker jag intervjuade, och precis så är det. Forskning om vardagens ledarskap i komplexa uppdrag talar sitt tydliga språk: i praktiken är det omöjligt att låta allt genomsyra allt. Det kan till och med vara olämpligt. Samtidigt är det ofta känsligt att öppet prioritera bort någon intressegrupps hjärtefråga.

Välkommen 

Ledarna inom Idéburen sektor

Text: Uppdaterat: 2022-05-17

Information om hur vi behandlar personuppgifter:

Personuppgifter om dig som är medlem
Personuppgifter om dig som inte är medlem

Betyg