Mitt klimatsmarta ledarskap- Ledarna inom Livsmedelsbranschen

Mitt klimatsmarta ledarskap syftar till att utveckla förmågan att leda och driva verksamhetsutveckling inom hållbarhet. Och till att skapa förutsättningar för chefer att dela kunskap och erfarenheter av chefskap och hållbar utveckling.

Målsättningen med programmet:

  • Orientera sig kring den senaste forskningen kring klimatet och den globala utvecklingen
  • Förstå de verksamhetsmässiga fördelarna med att jobba klimatsmart
  • Öka förmågan att leda klimatomställning i vardagen
  • Öka förmågan att arbeta med hållbar utveckling genom att applicera verktyg och metodik

Programmet sträcker sig över tre månader och omfattar tre moduler varav den första genomförs digitalt och de två efterföljande genomförs fysiskt i Ledarnas lokal i Stockholm:

  • Klimatsmart ledarskap Intro

Digitalt den31/8 kl 09-16 (individuellt arbete mellan kl 11-14) och den 1/9 kl 09-11:15

Här går vi på upptäckt i forskningen, den globala utvecklingen, IPCC, Agenda 2030 och de Globala målen. Vi undersöker chefens roll och det ledarskap som kan skapa hållbar utveckling. 

  • Verktyg för hållbar utveckling

Fysiskt den 13/9 kl 16-21 och den 14/9 kl 09-16

Under den andra modulen djupdyker vi in i begreppet hållbarhet och fyller på chefens verktygslåda. Vi undersöker de tre dimensionerna: det sociala, miljön och ekonomin och relaterar det till våra olika verksamheter.

  • Hållbarhetskultur, kommunikation och förändring

Fysiskt den 18/10 kl 16-21 och den 19/10 kl 09-16
Under den tredje modulen fördjupar oss i vår organisationskultur och dess koppling till hållbarheten. Vi stärker vår förmåga att driva den förändring vi vill uppnå genom att förstå de psykologiska och neurovetenskapliga faktorer som påverkar våra beteenden.

Under programmet arbetar du med din egen verksamhet eller situation som case och inför respektive modul görs enklare arbete individuellt. Det individuella arbetet förväntas ta 4-6 timmar att genomföra. 

Vi använder oss av lärplattformen Howspace och Zoom vilket gör undervisningen dynamisk och engagerande även digitalt. När vi ses fysiskt under modul 2 och 3 inleder vi med undervisning kl 16 och avslutar med gemensam middag på kvällen. Likaså äter vi gemensam lunch under dag 2.

Vi sätter ihop en blandad grupp utifrån ålder och chefserfarenhet och med max 30 personer. 

Utbildningen är kostnadsfri. Du som deltagare står själv för kostnaderna för resa och logi. Utbildningens modul 2 och 3 ges i Stockholm på Ledarnas förbundskontor, Sankt Eriksgatan 26 vid Fridhemsplan. Det är viktigt att du kan delta på alla tre moduler. Sista anmälningsdag är 31 maj.

Utbildningen arrangeras i samarbete mellan Kost & Näring och Ledarna inom Livsmedelsbranschen.

För frågor kring ledarskapsprogrammet är du välkommen att ta kontakt med Marianne Backrud-Hagberg, Ledarna Kost & Näring och Michael Claesson, Ledarna inom Livsmedelsbranschen.

Marianne Backrud-Hagberg nås på telefon 0731 49 30 90, epost:  marianne.backrud-hagberg@kostochnaring.se 

Michael Claesson nås på telefon 013 23 46 95, epost:  michael.claesson@hkscan.com

Text: Uppdaterat: 2022-03-16
Logga in och gör anmälan

Tid och plats

  • 31 aug 09:00 - 1 sep 12:00 - Digitalt

Information om hur vi behandlar personuppgifter:

Personuppgifter om dig som är medlem
Personuppgifter om dig som inte är medlem

Betyg